Wil je genieten van rust, de natuur en een heerlijke wandeling? Dan is een dagje weg naar de Botanische tuin in Wageningen echt een aanrader. De Botanische tuin ligt op de Wageningse berg op het voormalige landgoed Belmonte. 🥀 Vanaf deze berg heb je een schitterend uitzicht over het rivierengebied.

Het landgoed is tegenwoordig in het bezit van de Universiteit van Wageningen. Wanneer je door het park loopt zijn er overal sporen te zien van de rijke geschiedenis. Je vindt er prachtige rododendrons, rozen en talloze bomen, struiken en heesters van natuur- en cultuurhistorische waarde. 🌺 De tuin is circa 11ha groot is daarmee een van de grootste botanische tuinen van Nederland.

De tuin is voor iedereen toegankelijk en goed begaanbaar met een rolstoel. Van april tot en met oktober is het theehuisje iedere woensdagmiddag geopend. De tuin is gratis toegankelijk en geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Wil jij even een dagje weg uit alle hectiek? Kom tot rust in de Botanische tuin in Wageningen! 🌳

 

Locatie: Arboretumlaan, 6703 BL Wageningen, Nederland
Website: Klik hier
Entreekosten: Gratis
Parkeerkosten: Gratis

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Botanische tuin Wageningen”

Your email address will not be published. Required fields are marked *