Beschrijving

Benieuwd naar de geschiedenis van het Nederlandse cultuurlandschap? 🌾 Ga een dagje uit naar Beek-Ubbergen in Gelderland. Hier vind je het landschapmuseum. Hier kom je alles te weten over het Nederlandse cultuurlandschap en wat er aan gedaan wordt om dit allemaal in stand te houden.

Aan de hand van foto’s en informatie leer je waarom het in stand houden hiervan zo belangrijk is. Welke bedreigingen en welke kansen zijn er? In het museum vind je ook een uitgebreide collectie aan dieren die er in het landschap leven en een aquarium met dieren uit de boerensloot. 🦎

Voor de kinderen zijn er kijkdozen en is er een leuke en leerzame speurtocht. Bekijk de miniatuur landschappen en krijg zo een goed beeld van een mooi stukje natuur in Nederland. Naast het museum ligt een prachtige wandelroute. 🚶🏽 Tijdens de wandeling kom je langs vlechtheggen, houtwallen, holle wegen en graften zijn er te zien, te midden van weides, akkers en boomgaarden. Het gebied staat bekend om zijn rijke flora, waaronder een aantal zeer zeldzame planten, zoals orchideeën, sleutelbloemen en rapunzels. Geniet van een adembenemend mooi uitzicht over het Rijndal, met in de verte de Veluwezoom en de Duitse Elterberg.

Kortom, leuk en leerzaam dagje weg voor jong & oud! Kijk op de website voor de openingstijden! 😀

 

Locatie: Rijksstraatweg 174, Beek-Ubbergen
Website: Klik hier
Entreekosten: Gratis
Parkeerkosten: Gratis