Beschrijving

In Ouwsterhaule in Friesland vind je het Nationaal Openbaar Vervoer Museum. In dit museum vind je informatie over Nederlandse maatschappijen van het openbaar vervoer. Ontdek een ruime collectie over busmaatschappijen zoals LAB, LABO, NOF en ZWH, FRAM, Noordned, BBA, Zuidooster, Hermes, VAD, Midnet, VSL, ZWN, Connexxion, Arriva en Keolis.

In de vitrines staan diverse schaalmodellen, maar ook uniformen en documenten tentoongesteld. Deze schaalmodellen van bussen en treinen, waarvan er diverse met de hand zijn gemaakt zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Ben jij een liefhebber van modelbouw? Kom dan zeker een kijkje nemen.

In het museum is ook een mooie modeltreinbaan te vinden. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek. Hier kunnen kinderen in de voorkant van een echte bus schakelen, sturen en alle knopjes bedienen.

Tijdens het bezoek aan het Nationaal Openbaar Vervoer Museum wordt je rondgeleid door enthousiaste mensen die zelf in het openbaar vervoer hebben gewerkt. Leuk uitje voor een gratis dagje weg met de kinderen! Kijk voor meer informatie en openingstijden op de website!

 

Locatie: Jetze Veldstraweg 46a in Ouwsterhaule
Website: Klik hier
Entreekosten: Gratis
Parkeerkosten: Gratis