Beschrijving

Het Stoottroepenmuseum is een klein museum waar je alles te weten komt over de Stoottroepen. De Stoottroepen is een andere benaming voor de militaire van de Koninklijke Landmacht. 💣 In dit museum vind je alles over 60 jaar inzet van deze militairen. Het museum heeft een collectie van de Stoottroepen uit de Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinee en van de Balkan oorlog.

In het museum is een speciale stiltekamer. In deze kamer vind je een boek met de namen van alle gesneuvelden. Je kan met maximaal vier personen tegelijk in deze kamer. Aan de muur vind je de namen van gesneuvelden uit onder andere de recente missies van de Koninklijke Landmacht. Met deze stilteruimte wordt de mogelijkheid geboden om de gesneuvelden te gedenken.

Ben jij op vakantie in Drenthe of wil je een gratis dagje uit? Kom dan langs bij het Stoottroepenmuseum. Het geeft je een inkijkje in de impact van de missie van de landmacht. Voor meer informatie en de openingstijden kun je terecht op de website! 🧑

Locatie: Balkenweg 3 in Assen
Website: Klik hier
Entreekosten: Gratis
Parkeerkosten: Gratis